fbpx

Generel information omkring rejseforholdsregler og Covid-19

Covid-19 situationen, specielt hvad angår karantæneregler, kan fortsat ændre sig løbende, så hvad der var rigtigt i går, er det måske ikke i morgen. Karantæneregler og annulleringsvilkår kan være meget forskellige fra destination til destination, fra flyselskab til flyselskab og fra rederi til rederi.

Det vigtigste er sikkerheden for vores rejsende, og hos Cruise Inspiration følger vi alle retningslinjer fra Udenrigsministeriet og øvrige officielle myndigheder.

Herunder har vi samlet de mest stillede spørgsmål. Både for dig, der allerede har bestilt en rejse og til dig, der drømmer om at komme ud og rejse.

Grønne, gule og orange lande, hvad betyder det?
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du gældende rejsevejledninger og under hvert land kan du læse, hvorvidt der frarådes at rejse dertil eller ej. Rejse til et land kan frarådes pga. høj risiko for Corona smitte, men kan også skyldes komplicerede indrejseforhold, krav om karantæne mm.

Udenrigsministeriet har inddelt landene i 4 farvekategorier:

GRØN: Vær opmærksom
GUL: Vær ekstra forsigtig
ORANGE: Alle ikke-nødvendige rejser hertil frarådes
RØD: Alle rejser hertil frarådes

Du kan rejse til lande, der er markeret "grønne" eller "gule", som normalt. Og hvis du ønsker at rejse til en destination, som er "orange", er dette i mange tilfælde også muligt. I så fald anbefaler vi dog, at du undersøger dine forsikringsforhold nøje. Du skal specielt være opmærksom på, hvorledes du er stillet i tilfælde af evt. karantæne, krav om test samt hvis du bliver syg med Corona.

"Røde" lande bør du som udgangspunkt altid undgå at rejse til.

Som rejsende er du ansvarlig for at sikre dig, at du opfylder alle nødvendige krav for indrejse til dit rejsemål. Du bør derfor orientere dig om lokale restriktioner forud for din rejse, fx via de danske ambassader. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvordan er jeg stillet, hvis jeg bestiller en rejse nu? 
Udenrigsministeriets rejsevejledninger er - som det ligger i ordet - vejledninger. Disse har dog afgørende betydning for, hvordan du er dækket ved fx afbestilling af rejsen.

Hvis du booker rejse til en destination, som på bestillingstidspunktet er "gul" i UM´s rejsevejledninger, og rejsemålet senere skifter farve til "orange", så har du krav på at få dine penge retur. Helt præcist kan rejsen annulleres, hvis der er mindre en 14 dage til afrejsedato.

Hvis du booker en rejse til en destination, som på bestillingstidspunktet er ”orange” pga. Corona situationen, skal du være opmærksom på, at du ikke kan annullere rejsen gebyrfrit, hvis destinationen fortsat er "orange" når du skal rejse. Pakkerejseloven §9, stk. 3, ophæver nemlig rettigheden for gebyrfri annullering, hvis årsagen er forhold, som var kendt på bestillingstidspunktet. Og Corona anses i dag for værende almen viden.

Bestiller du din rejse, mens destinationen er "orange", som sidenhen skifter til "gul", så betyder det, at UM ikke længere fraråder rejse dertil. I det tilfælde vil det være de almindelige afbestillingsbetingelser som gælder, hvis du ønsker at annullere din rejse.

Min pakkerejse er blevet annulleret som følge af Udenrigsministeriets rejsevejledning, så hvornår får jeg mine penge retur?
Hvis rejsen er bestilt på et tidspunkt, hvor destinationen var ”grøn” eller ”gul”, har du krav på at få dine penge retur, hvis farven skifter til ”orange” eller ”rød”, og der er mindre end 14 dage til afrejse.

Hvis rejsen er bestilt på et tidspunkt, hvor destinationen var ”orange” eller ”rød”, har du som udgangspunkt ikke krav på at få dine penge retur. Din rejse kan dog være omfattet af vores lempeligere afbestillingsvilkår, som I givet fald vil fremgå af din ordrebekræftelse.

Har du krav på at få penge retur, så angiver Pakkerejseloven, at beløbet skal udbetales 14 dage fra annulleringstidspunktet. Dette forsøger vi at overholde så vidt muligt, men kan ikke udelukke, at der i nogle perioder kan gå 1-2 uger ekstra før du modtager dine penge.

Jeg vil gerne afbestille min rejse, kan jeg det?
Du kan altid afbestille din rejse, men om du kan afbestille vederlagsfrit, afhænger af situationen. Hvis Udenrigsministeriet fraråder at rejse, har du som udgangspunkt ret til at få alle dine penge tilbage, hvis der er mindre end 14 dage til afrejse.

Ønsker du at afbestille en rejse, som ligger uden for den periode, hvori Udenrigsministeriet fraråder rejse, så sker afbestilling i henhold til de almindelige afbestillingsregler.

Skal jeg bære mundbind, når jeg skal ud at rejse?
Flere og flere lufthavne har ophævet kravet om at bære mundbind. Dette gælder også i vores egne danske lufthavne. Flere og flere flyselskaber forlanger desuden ikke længere, at der bæres mundbind på flyene, mens man er ombord på flyet. Situationen kan dog hurtigt ændre sig. Vi henviser derfor til Københavns Lufthavns hjemmeside  samt flyselskabernes hjemmesider for deres senest opdaterede Corona-regler.

Der kan også være krav om at bære mundbind visse steder på dit rejsemål og andre regler i øvrigt. Du bør derfor sætte dig godt ind i de lokale regler på destinationen forud for din rejse. Læs mere information på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvornår kan jeg forvente at høre fra jer vedrørende min kommende rejse?
Vi kontakter dig, såfremt din rejse berøres af væsentlige ændringer i rejseforholdene. Vi prioriterer de mest akutte sager først, dvs. i dato-orden i henhold til afrejsetidspunkt. Har du først afrejse om 14 dage eller mere, så kan der gå noget tid før du hører fra os. Du behøver ikke kontakte os, selvom du er bekymret eller har spørgsmål. Vi har overblikket over alle vores rejsende gæster, og vil kontakte alle, hvis rejse måtte blive berørt af  ændrede rejseforhold.

Hvordan er jeg stillet, hvis Cruise Inspiration går konkurs?
Hos Cruise Inspiration har vi en forventning om at sende vores gæster ud i verden de næste mange år - også efter Corona krisen.

Da vi er medlem af Rejsegarantifonden, bør du ikke være bekymret, da du vil være dækket af Rejsegarantifonden. Dette gælder både før og under en pakkerejse. På Rejsegarantifondens hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du er dækket: https://www.rejsegarantifonden.dk/ved-konkurs/

For yderligere information vedr. Corona situationen henvises til

Udenrigsministeriet

Sundhedsstyrelsen

Statens Serum Institut

Få et Rejseforslag

Her har du mulighed for at bestille din rejse.
Har du blot spørgsmål til din rejse, så er du også velkommen til at stille dem her.

Vores rejsespecialister vender tilbage hurtigst muligt.

Booking

Tilmeld Nyhedsmail

Kunne du tænke dig at få besked når der er nye oplevelser og indlæg?

Du vil modtage en nyhedsmail ca. en gang om måneden med dejlig rejseinspiration og fristende tilbud på udvalgte rejser til vands og/eller til lands rundt om i verden! Vi sender dig aldrig spam mails.