fbpx

Belize er et lille men fascinerende mellemamerikansk land beliggende på Yucatán halvøen mellem Mexico og Guatemala. Og det er faktisk de færreste danskere, der har oplevet dette lille mellemamerikanske naturskatkammer.

En stor del af Belize er dækket af tropisk regnskov, som er rigt på dyreliv. Kyststrækningen ud mod det Caribiske Hav er præget af mangroveskov. Mod nord ligger et lavt og sumpet kalkstensområde, mens de tæt bevoksede Mayabjerge mod sydvest hæver sig lidt over 1100 m.

Det officielle sprog er engelsk, som også tales i mere eller mindre kreoliseret form. Men befolkningen i Belize er også spansktalende. I folkeskolen har man med netop spanskundervisning sat aktiv ind for at bibeholde den spansk-engelske tosprogethed på landsbasis.

Belize naturskatte

Selvom Belize er en lille nation, så er den fyldt med naturlige vidundere, kulturelle rigdomme og historiske skatte. Dette gør at landet hører til blandt de mest fascinerende destinationer i verden.

Belize er kendt for sine smukke koralrev, der strækker sig langs kysten, og derfor tiltrækker dykkere fra hele verden. Belize Barrier Reef er det største koralrev på den vestlige halvkugle og strækker sig over 300 kilometer langs landets kyst. Det er hjemsted for en af de største koncentrationer af havliv i verden og er et af de bedste steder at dykke og snorkle. Her kan du se alt fra delfiner og hvaler til hajer og farverige fisk. Naturelskere sætter ekstra pris på dette skønne lille land. For det er nemlig også hjemsted for mere end 500 fuglearter, inklusive papegøjer og kolibrier.

Belize er ligeledes kendt for sine utrolige naturvidundere, herunder “The Great Blue Hole”, som er et langt og dybt undersøisk hul på mere end 300 meter. Et andet kendt naturvidunder er “Actun Tunichil Muknal”, som er en hule, der engang blev brugt af mayaerne som et helligt sted. Hulen er fyldt med skeletter og artefakter fra maya-kulturen, og er en af de mest spændende og mystiske seværdigheder i landet.

En spændende kulturarv og historie

Belize er også rig på kultur og historie, som er et resultat af dets forskelligartede befolkning. Landet er hjemsted for mange forskellige etniske grupper, herunder mayaer, afro-belizeanere, mestizer og garifuna. Alle har de hver især deres helt egen  unikke kultur og traditioner.

Maya-ruinerne, der ligger spredt over hele Belize, er vidnesbyrd om en af ​​de tidligste og mest avancerede civilisationer i Mellemamerika. Maya civilisationen, som nåede sit højdepunkt i 800-tallet, boede stadig i det nuværende Belize, da spanierne ankom i 1500-tallet. I 1650’erne bosatte engelske kolonister sig i Belize og blev støttet juridisk, militært og økonomisk af England.

Alt i alt er Belize en lille nation med en rig kultur, en fascinerende historie og utrolige naturlige vidundere. Det er en destination, der vil gøre dig rig på nogle helt unikke og lærerige oplevelser. Det er helt enkelt et land, som du vil have lyst til at vende tilbage til mere end bare en gang.


Oplevelser


Få et Rejseforslag

Her har du mulighed for at bestille din rejse.
Har du blot spørgsmål til din rejse, så er du også velkommen til at stille dem her.

Vores rejsespecialister vender tilbage hurtigst muligt.

Booking

Tilmeld Nyhedsmail

Kunne du tænke dig at få besked når der er nye oplevelser og indlæg?

Du vil modtage en nyhedsmail ca. en gang om måneden med dejlig rejseinspiration og fristende tilbud på udvalgte rejser til vands og/eller til lands rundt om i verden! Vi sender dig aldrig spam mails.