Vores favorit deluxe rederier

Ama Waterways - AmaDara skibet på Mekong floden

At tage på et cruise eller et flodcruise med et af vores favorit deluxe rederier er en helt unik rejseform. Du vil som oftest opleve at gå til køjs i én havn for at vågne op i en ny - og for det meste i et nyt land. På et cruise eller flodcruise med vores favorit deluxe rederier er dit flydende boutique 'hotel' nemlig ofte på farten, mens du sover. Derfor vil du opleve et varieret udvalg af større eller mindre bysamfund, øer og forskellige landområder alt afhængigt af rederi og sejlrute. Samtidig med, at du nyder skibets dejlige faciliteter ombord.

Inspiration til dit næste cruise

Længere nede her på siden finder du en hurtig oversigt over vores favorit deluxe rederier. Klik videre på billederne og få detaljeret information om hvert enkelt rederi samt udvalgte sejlruter.

Silversea langs Italiens romantiske kyst

MINDRE SKIBE - STØRRE KVALITETSOPLEVELSER 

           Hvorfor vælge mindre cruise skibe eller flod cruise skibe?

  • Skibene anløber havne, hvor de store skibe ikke kan lægge til eller har adgang til.
  • Skibene bliver længere tid i hver havn end de store skibe. Og ofte har de mindre skibe minimum en overnatning i udvalgte havne. Dette er i modsætning til de fleste store skibe, som ofte kun ligger i havn i 4-7 timer.
  • Du undgår lange køer ombord, da antallet af gæster er lavere end på de store cruiseskibe.
  • De mindre skibe har rummelige staterooms og suiter, og de fleste har balkon. Bemærk: På Pandaw Expeditions flod cruise skibe er kahytterne en smule mindre og med skydedøre.
  • På de fleste mindre skibe er der mindst 1 personale pr. 1,5 gæst. Du vil derfor opleve et ekstremt højt serviceniveau ombord, men stadig i en skøn og afslappet intim atmosfære.
  • Alt er som oftest inkluderet ombord på de mindre cruise skibe. Dette omfatter bl.a. drikkevarer og drikkepenge ombord. Læs nærmere under hver enkelt rederi, og spørg endelig, hvis du er i tvivl om noget.
 • Restauranter og bordbestilling

  • De fleste mindre cruise skibe og flod cruise skibe opererer med ’open seating’ i deres hyggelige hovedrestauranter. Dette betyder, at du ikke er stavsbundet til et bestemt spisetidspunkt, i modsætning til på de store cruise skibe, hvor du altid har en bestemt 'spisetid' hver aften og ved det samme bord. Derimod kan du inden for hovedrestauranternes åbningstider spise lige når du har lyst, hvor du har lyst og endda uden forudgående reservation. 
  • På de fleste af de mindre cruise skibe finder du et fristende udvalg af alternative gourmet restauranter. Du dog blot skal huske at reservere på forhånd, da de har et begrænset antal borde til rådighed. Dette er netop for at opretholde den eksklusive og intime atmosfære. I de fleste tilfælde betaler du ikke ekstra for at nyde en middag på en af de alternative gourmet restauranter. Der er dog undtagelser på enkelte restauranter. Læs nærmere under hver rederibeskrivelse her på siden, og spørg os endelig, hvis du er i tvivl om noget.
  • Hyggelige stemningsfulde bar-områder både uden- og indendørs, som aldrig bliver overbefolket og støjende.

Se film under stjernerne med SeaDream Yacht Club

UNDERHOLDNING OMBORD

På et cruise bydes der på aften-underholdning for enhver smag med komikere, shows, lokale shows, film, musik og dans - altsammen i en dejlig intim atmosfære. På et flod cruise bydes der ligeledes på mange former for underholdning. Det kan være lokale optrædende, film, foredrag, skibets egen duo, pianist eller andre fra personalet der underholder. På et cruise og flod cruise vil du dagligt modtage dagens program med de forskellige aktiviteter ombord og i land.

SHOPPING OMBORD OG PÅ DESTINATIONERNE

Når du tager på cruise, vil der altid være forskellige shopping-muligheder ombord. På grund af skibets placering i internationalt farvand er der ofte gode tilbud på eksklusive varer sammenlignet med priserne i Danmark. Der er også rig mulighed for at shoppe i kystbyer og hovedstæder, hvor skibet lægger til.

På flod cruises kan shoppingudvalget være lidt mere begrænset alt afhængigt af, hvilket område i verden, du sejler rundt i, samt hvilket flod cruise rederi, du sejler med. Læs nærmere under hver rederibeskrivelse her på siden, og spørg os endelig, hvis du er i tvivl om noget.

Sanctuary Retreats i Myanmar - Sanctuary Ananda - Spa, massage og velvære ombord

FACILITETER OMBORD

På de allerfleste cruise og flod cruise skibe findes der et dejlig afslappende Spa og et fitnessrum. Det er kun på de allermindste flod cruise skibe, at de faciliteter ikke indgår. Læs nærmere under hver rederibeskrivelse her på siden, og spørg os endelig, hvis du er i tvivl om noget.

Windstar Cruises i Fransk Polynesien - billedet her er fra en af deres spektakulære udflugter på Raiatea øen

UDFLUGTSPROGRAM

På både cruises og flod cruises tilbydes der et udvalg af udflugter, når skibet er i havn. Hos flod cruise rederierne er udflugtsprogrammet generelt inkluderet i flod cruise prisen. Nogle af cruise rederierne er ligeledes begyndt at inkludere udflugter i deres cruise priser på udvalgte cruises. Dette varierer fra rederi til rederi. Læs nærmere under hver rederibeskrivelse her på siden, og spørg endelig, hvis du er i tvivl om noget.

KONKLUSION - WHAT'S NOT TO LIKE 🙂

VORES CRUISE REDERIER

Azamara Club Cruises har 3 skibe. Medtager 690 gæster

SeaDream Yacht Club har 2 skibe. Medtager op til 112 gæster

Silversea Cruises har 6 skibe. Medtager fra 296 til 596 gæster

Silversea Expeditions har 4 skibe. Medtager fra 100 til 260 gæster

Windstar Cruises har 6 skibe. Medtager fra 148 til 310 gæster

VORES FLOD CRUISE REDERIER

Ama Waterways har 20 flod cruise skibe. Medtager fra 28 til 164 gæster

Pandaw Expeditions har 16 flod cruise skibe plus 1 søgående skib. Medtager fra 10 til 60 gæster

Sanctuary Retreats har 8 skibe. Medtager fra 12 til 124 gæster