fbpx

På en safari i Botswana og Zambia oplever du det vilde og utæmmede Afrika

Botswana er et af de absolut bedste lande at tage på safari i, da det største indenlands delta, Okavango Deltaet (se kort nedenfor), ligger her. Det massive vådlandsområde, som deltaet dækker over, tiltrækker nemlig samtlige "The Big Five" dyrene. Disse omfatter som bekendt løver, elefanter, bøfler, leoparder og næsehorn.

Bliv herligt inspireret nedenfor med det lille fascinerende videoklip fra vores samarbejdspartner.

Safari i Botswana og Zambia 9 dage/8 nætter


Priseksempel *fra kr. 39.180,- pr. person

Prisen er vejledende og baseret på lavsæsonen fra januar til marts, samt de billigste flybilletter.

*Der tages forbehold for prisændringer, valutakursændringer samt udsolgte camps/lodges og fly.

Inkluderet i vores luksus safariprogram:

 • 5-stjernet Indkvartering
 • Tre måltider dagligt (afhængig af ankomst- og afgangstider)
 • Læskedrikke, husets vine, lokal spiritus og øl, te og kaffe
 • Forfriskninger, mens du er på de daglige safariture
 • Vask af tøj
 • National Park gebyrer
 • Emergency medical evacuation insurance
 • Udenrigs fly fra København/Billund til Maun lufthavn og fra Livingstone lufthavn til København/Billund
 • Dagligt planmæssigt fly fra Maun lufthavn til Sanctuary Stanley's Airstrip, fra Sanctuary Stanley's Airstrip til Sanctuary Chief's Airstrip Camp, samt fra Sanctuary Chief's Airstrip Camp til Kasane lufthavn
 • Vej- og båd transfer over grænsen fra Sanctuary Chobe Chilwero til Livingstone og transfer fra Sussi & Chuma tilbage til Livingstone Airport

2 daglige safari aktiviteter med vores guider:

 • Sanctuary Stanley's Camp - morgen og aften safari ture i jeeps, bådture, safari tur til fods og traditionelle mokoro udflugter (sæsonbestemt), sundowners på specielt udvalgte steder
 • Sanctuary Chiefs Camp - Morgen og eftermiddag safari ture i jeeps og traditionelle mokoro udflugter (sæsonbestemt)
 • Sanctuary Chobe Chilwero - morgen og eftermiddag safari ture i jeeps, og sundowner bådtur på Chobe floden
 • Sanctuary Sussi & Chuma - Safari ture i jeeps i Nationalparken, tur til Victoria Falls, safari tur til fods, sundowner bådtur, kano- og landsby tur
Safari Botswana
Indehaver af Cruise Inspiration på safari

Ikke inkluderet i vores luksus safari program:

 • Drikkepenge - ikke tvungent, men altid meget værdsat
 • Premium drikkevarer mærker
 • Telefonforbrug
 • Lokale lufthavnsafgifter
 • Opbevaring eller transport af ekstra bagage udover det tilladte
 • Heritage gebyr for Victoria Falls tur
 • Alle andre valgfrie udflugter eller aktiviteter, f.eks. spa-behandlinger på de forskellige lodges og camps, valgfri elefant interaktion
 • Visum og rejse/afbestillingsforsikringer
 • Vaccinationer

BEMÆRK VENLIGST
Danskere kan rejse visumfrit i Botswana i op til 90 dage. I Zambia er der derimod visumpligt for danskere. Visum reglerne kan dog jævnligt ændre sig. Læs mere her omkring Læs mere her omkring visum regler

Dit eget pas skal være gyldigt minimum 6 måneder fra afrejsedagen

Maximum bagage for de planlagte charterfly i Botswana er 20 kg.
OBS: Kun bløde kufferter med eller uden hjul er tilladt!

Alle inter-camp-flyvninger i Botswana kan omfatte flere afhentninger og afsætninger af gæster undervejs til din camp/lodge, hvilket kan påvirke den samlede flyvetid.


I Okavango Deltaet ligger Moremi Game Reservatet, hvor du kan bo i de skønneste safari lodges, som i modsætning til mange andre safarilodges, IKKE er indhegnet! Derfor kan dyrene uforstyrret komme helt tæt på de forskellige safari lodges. Længere nede kan du se vores eksempel på et 9 dages luksus safari program, som også inkluderer de imponerende Victoria Falls (Victoria Vandfaldene) på Zambia siden.

VÆRD AT VIDE: Vores skræddersyede safarirejser kan justeres efter dine egne ønsker, både hvad angår antal nætter/dage, nationalparker samt tilgængelige camps og lodges. Du kan også udvide din safarirejse med ophold på andre destinationer/hoteller, såfremt du ønsker det. Kontakt os for flere detaljer, alternative programmer samt priser

Botswana og Zambia oversigtskort over de forskellige safari lodges, samt en forstørrelse af Okavango Deltaet

Botswana og Zambia oversigtskort over de forskellige safari lodges, samt en forstørrelse af Okavango Deltaet


Nedenfor har vi sammensat et luksus safariprogram eksempel, som kan justeres helt efter dine egne ønsker, både hvad angår antal dage, nationalparker, camps og lodges.

M=Morgenmad / F=Frokost / A=Aftensmad

DAGOMRÅDESAFARI LODGES/CAMPSMÅLTIDER INKL.
1Okavango Delta, BotswanaSanctuary Stanley's CampF-A
2Okavango Delta, BotswanaSanctuary Stanley's CampM-F-A
3Moremi Game Reserve, BotswanaSanctuary Chief's CampM-F-A
4Moremi Game Reserve, BotswanaSanctuary Chief's CampM-F-A
5Chobe Nationalpark, BotswanaSanctuary Chobe ChilweroM-F-A
6Chobe Nationalpark, BotswanaSanctuary Chobe ChilweroM-F-A
7Mosi-oa-Tunya Nationalpark, ZambiaSanctuary Sussi & ChumaM-F-A
8Mosi-oa-Tunya Nationalpark, ZambiaSanctuary Sussi & ChumaM-F-A
9Mosi-oa-Tunya Nationalpark, ZambiaSanctuary Sussi & ChumaM
Safari Botswana
Zebra i Botswana

DAG 1 | ANKOMST TIL OKAVANGO DELTA, BOTSWANA

Ved ankomsten til Sanctuary Stanley's Camp-landingsbanen vil en repræsentant møde dig og de øvrige gæster og køre jer til lejren. Transporttiden er ca. 50 minutter.

Sanctuary Stanley's er beliggende i et 260.000 hektar privat område, hvilket giver gæsterne absolut eksklusivitet. Stanley's Camp består af 8 klassiske luksus safari telte. Resten af eftermiddagen er fri til at nyde nogle Stanley's Camps forskellige aktiviteter.

Unikke safari aktiviteter

En helt unik aktivitet er en berigende oplevelse med en gruppe af semi-habituerede afrikanske elefanter, som varmt kan anbefales. (Denne aktivitet er mod et tillægsgebyr). Andre aktiviteter omfatter fredfyldte mokoro kano udflugter (afhængig af vandstand), eksklusive bush-middage og safariture i tilpassede, åbne 4 x 4 køretøjer - herunder også den sjældne mulighed for en nat safaritur.

Sanctuary Stanley's Camp / 2 nætter
Indkvarteringstype: Luksus safari telt
Måltider: Frokost og aftensmad

Elefant i Botswana
Off-road kørsel i Botswana

DAG 2 | OKAVANGO DELTA, BOTSWANA

Dagen er fri til at nyde de aktiviteter, der tilbydes fra Stanley's Camp.

Din morgen kan for eksempel spenderes med tre forældreløse elefanter, der er vokset op i området, og derfor er vant til at være hos mennesker fra en tidlig alder.

Hver morgen går elefantene en tur rundt på deres hjemmebane, ser efter mad at spise og kontrollerer, at alt er godt. Et par gæster pr. dag kan ledsage elefanterne på deres tur gennem bushen og se det utæmmede Afrika fra elefanternes synspunkt - en virkelig opløftende oplevelse, der gør et varigt indtryk på de gæster, der vælger at bruge tid med elefanterne. (Denne aktivitet er mod et tillægsgebyr).

Andre aktiviteter omfatter fredfyldte mokoro kano ture (afhængig af vandstand), eksklusive bush-middage og safariture i tilpassede, åbne 4 x 4 køretøjer - herunder også den sjældne mulighed for en nat safari tur. Da Stanley's Camp er beliggende i et privat område, har gæsterne også en unik mulighed for at tage på safari til fods med en bevæbnet professionel guide

Sanctuary Stanley's Camp
Indkvarteringstype: Luksus safari telt
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Fredfyldt mokoro kano tur
Oplev naturen helt tæt på

DAG 3 | MOREMI GAME RESERVE, BOTSWANA

Efter tidlig morgenmad på Stanley's Camp er der lige tid til en morgen safari tur i jeepen. En camp repræsentant vil køre dig og resten af den lille gruppe af gæster til landingsbanen, hvor du går ombord på Mack Air charter flyet til Sanctuary Chief's Camp. Flyvetiden er cirka 15 minutter. Ved ankomsten til landingsbanen møder en camp repræsentant og overfører dig og resten af den lille gruppe af gæster til Sanctuary Chief's Camp. Transporttiden er ca. 10 minutter.

Sanctuary Chief's Camp

Sanctuary Chief's Camp er en luksus bush camp beliggende på Chief's Island i det eksklusive Mombo område i Moremi Game Reserve. Denne region er kendt som "rovdyr hovedstaden" i Afrika, og er kendt for at have alle BIG-Five dyrene repræsenteret, ligesom den er hjemsted for store flokke af elefanter og bøfler samt over 500 fuglearter. Den overdækkede lounge, spiseområdet og den stemningsfyldte bålplads med udsigt til de enorme flodsletter, gør det muligt for Chief's Camps gæster at fortsætte med at følge med i dyrelivet på sletterne på nært hold, da Chief's Camp ikke er indhegnet. Sanctuary Chief's Camp består af 12 luksus telt-pavilloner. Det dejlige udsigtsområde, hvor man samles før og efter de daglige safari ture, er opdelt i to niveauer, hvoraf det nedre niveau byder på en skøn swimmingpool med samme fantastiske udsigt over flodsletterne.

Eftermiddagen er til fri afbenyttelse. Mulige aktiviteter omfatter safari tur i jeep og sæsonbestemt mokoro kano udflugt (afhængig af vandstanden).

Sanctuary Chief's Camp / 2 nætter
Indkvarteringstype: Luksus bush pavilion
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Safari i Botswana
Safari i Botswana

DAG 4 | MOREMI GAME RESERVE, BOTSWANA

Dagen er til fri afbenyttelse, hvor du kan nyde de aktiviteter, der tilbydes. Safari turene i 4 x 4 jeeps i det store bush område omkring Sanctuary Chief's Camp om morgenen og om eftermiddagen må du altså ikke gå glip af. Ekspertguiderne står til rådighed for at dele deres viden om dyrelivet i området. Tag med dem til de afsondrede steder, hvor elefantfamilier samles i deres søgen efter de bedste frugter og bær.

På sletterne kan man støde på løver, der lever af de tusindvis af antiloper, zebraer og bøfler, der opholder sig her hele året rundt. Du kan endda få chancen for at spotte vilde hunde. Disse ekstremt sjældne rovdyr er blevet jaget til nær udryddelsesstadiet i de fleste områder i Afrika, og dette er en af de sidste områder, de kan opleves i. De yderst nysgerrige hunde, er kun tilgængelige for de færreste besøgende i Afrika, og kan derfor betragtes som en ekstra bonus, hvis man ser dem i området.

I helikopter henover Okavango

Sanctuary Chief's Camp gæster har også mulighed for at nyde en flot flyvning i helikopter henover Okavango Deltaet (dette er mod et tillægsgebyr.) Disse fantastiske flyvninger bringer dig mod den vestlige del af Okavango Deltaet, som ikke kan nås med køretøj eller båd, og giver dig et imponerende indtryk af, hvor stort et omåde Okavango Deltaet egentlig spreder sig ud over. Vælg mellem en 30, 45 eller 60 minutters tur i helikopter med 3 sæder.

Helikopterflyvning tilbydes året rundt. Det er helt op til dig, hvilken tid på dagen, du ønsker at flyve henover Okavango Deltaet, men jeg anbefaler dig at gøre det tidlig morgen og sen eftermiddag, da du dermed får det bedste lys til fotografering. Ledige og foretrukne flyvetider kan anmodes om ved booking. Det anbefales at være i god tid, da der er rift om pladserne her:-)

Sanctuary Chief's Camp
Indkvarteringstype: Luksus bush pavilion
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Safari i Botswana
Oplev den vilde natur i Botswana

DAG 5 | CHOBE, BOTSWANA

Dagen starter med morgenmad efterfulgt af en safari jeeptur.

En camp repræsentant kører dig og resten af den lille gruppe gæster til landingsbanen. Du flyver i et Mack Air charterfly til Kasane. Flyvetiden til Kasane er cirka 1 time og 20 minutter.

Ved ankomsten til Kasane Lufthavn vil en lodge-repræsentant møde dig og resten af gæsterne og køre jer til lodgen.

Dybt inde i hjertet af Botswanas vildmark ligger Sanctuary Chobe Chilwero Lodge. Sanctuary Chobe Chilwero Lodge er en luksuriøs lodge midt i bushen, som ligger lige op til ​​Chobe National Park. Det er den næststørste nationalpark i Botswana, hvor omkring 80.000 elefanter vandrer rundt. Med lodgens beliggenhed på en bakketop, kan du nyde panoramaudsigten over Chobe-floden og flodsletterne nedenfor.

Lodge-området omfatter en lounge, et bibliotek og en spisestue med udgang til en stor udendørs terrasse. Du har også mulighed for at slappe af ved swimmingpoolen eller forkæle dig selv med en dejlig  spa-behandling i et helt specielt beliggende spa-behandlingsrum i toppen af træerne.

Slap af i din luksuriøse stråtækkede hytte med moderne fritstående bad, indendørs og udendørs brusere, terrasse og privat have med udsigt over den storslåede Chobe Flod.

Eftermiddagen er til fri afbenyttelse til en safaritur i jeep i Nationalparken og båd safaritur med sundowners på Chobe Floden.

Sanctuary Chobe Chilwero / 2 nætter
Indkvarteringstype: Stråtækt hytte
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Oplev naturen til vands og til lands
God udsigt til maden

DAG 6 | CHOBE, BOTSWANA

Dagen fri til at udforske området. Tag på safari tur med guiden i 4x4 jeeps, som bringer dig til Afrikas største koncentration af elefanter. I samme område omkring Chobe Floden samles også flodheste, bøfler, antiloper, løver og andre dyr. På morgen safariturene serveres der dejlig kaffe, te og friskbagt wienerbrød/boller, ligesom der på safariturene om eftermiddagen bydes på klassiske sundowner-drinks og canapés på specielt udvalgte steder.

Du kan også vælge at opleve dyrelivet fra vandsiden på en vandsafari i specielt tilpassede motorbåde. Den bedste måde at afslutte en safari dag på, er at nippe til en cocktail, mens du beundrer den afrikanske solnedgang henover Chobe Flodens stille vand fra en af de specialdesignede flodbåde. Sundowner cruises er også en fantastisk måde at opleve bøfler tæt på, da de netop ved solnedgang kommer ud af skyggen for at græsse, ligesom elefanter ved solnedgang kommer ud for at vade i floden.

Udover ovennævnte aktiviteter bydes der på yderligere aktiviteter, som mod ekstra betaling, kan bestilles. Disse omfatter følgende:

Fiskeudflugter

Chobe Floden er et rigtig godt fiskeområde, hvor man, som altid, fanger fiskene, og herefter slipper dem fri igen. Det bedste tidspunkt for fiskeri er om vinteren, som i Afrika er maj, juni, juli og august. Her kan du forvente at fange Bras fisk and Tiger fisk, en af ​​de mest eftertragtede inden for denne type fiskeri. Du kan benytte fiske​​båden i maksimum tre timer, og de basale fiskeredskaber er inkluderet. Man kan være max 3 personer pr. båd. På grund af høj efterspørgsel anbefales det at reservere denne aktivitet, så snart du ankommer til lodgen.

Sanctuary Chobe Chilwero
Indkvarteringstype: Stråtækt hytte
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Du ser ikke natur som denne andre steder i verden
Se dyrene i deres naturlige omgivelser i Botswana

DAY 7 | MOSI-OA-TUNYA NATIONALPARK, ZAMBIA

Dagen starter med tidlig morgenmad efterfulgt af en safarijeep tur i ​​Chobe National Park. Du og resten af den lille gruppe af gæster vil herefter blive kørt over grænsen til Zambia og videre til Sanctuary Sussi & Chuma Lodge, som blot ligger en kort køretur fra det verdensberømte Victoria Falls.

Lodgen er et eksklusivt paradis i hjertet af Mosi-oa-Tunya Nationalpark, som ud over Victoria Falls også byder på en bred vifte af dyreliv og oplevelser.

Lodgen er bygget på to niveauer i Zambezi, og hoveddelen af lodgen er at finde oppe i de gigantiske ibenholtræer. Du kan slappe af i swimmingpoolen eller nyde en drink i den forhøjede bar.

De tolv klimatiserede trætop-hytter er forbundet med træbroer og har alle en fantastisk udsigt over Zambezi Floden. Derudover findes der to træhytter på jorden også. Hvert af disse har to soveværelser, et privat spiseområde og egen lille pool, samt en privat kok og huspersonale.

Sanctuary Sussi & Chuma Lodge / 2 nætter
Indkvarteringstype: Trætop hytter/træhytter på jorden
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Se naturen som aldrig før
Se dyr i Botswana, du ikke finder andre steder i verden

DAG 8 | MOSI-OA-TUNYA NATIONALPARK, ZAMBIA

Dagen er fri til at nyde nogle af de mange aktiviteter, der tilbydes.

Disse omfatter en tur til Victoria Falls på Zambia siden, sundowner cruise på Zambezi Floden, kanotur, safaritur til fods, safaritur i 4 x 4 jeep i Nationalparken og besøg i en lokal landsby og på en lokal skole, samt en fisketur.

Livingstone er også kendt som Afrikas hovedstad for eventyr, da der bydes en hel række adrenalin-aktiviteter. Hvis du ønsker at deltage i nogle af aktiviteterne, kan de bestilles på forhånd mod ekstra gebyr.

Forestil dig at tage på den mægtige Zambezi Flod på en white water rafting tur. Strømmen på Zambezi er officielt defineret som "Niveau 5."

Flight of Angels firmaet tilbyder en fantastisk mulighed for at opleve en flyvning i helikopter henover Victoria Falls.

Andre eventyraktiviteter omfatter bungee-jumping, "micro lighting" henover Victoria Falls, et besøg til Livingstone Island  og en svømmetur i Devil's Pool. Du får også mulighed for at besøge Victoria Falls på Zimbabwe siden. Aktiviteterne er valgfri og kan bookes på Sanctuary Sussi & Chuma Lodge mod ekstra betaling.

Gæster, som bor på Sanctuary Sussi & Chuma, kan nyde en række spa-behandlinger - herunder massagebehandlinger, ansigtsbehandlinger og manicure. Alt imens du nyder en spektakulær udsigt over Zambezi-floden. Disse spa-behandlinger er mod ekstra betaling og skal reserveres på forhånd.

Sanctuary Sussi & Chuma
Indkvarteringstype: Trætop hytter/træhytter på jorden
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Guides kan gøre dig klogere på alt hvad du ser
Oplev naturen til vands

DAG 9 | MOSI-OA-TUNYA NATIONALPARK, ZAMBIA OG AFREJSE

Morgenen er til fri afbenyttelse til at nyde de forskellige aktiviteter, der bydes på.

Senere på formiddagen mødes du og resten af den lille gruppe af gæster med lodge repræsentanten i lodgens modtagelsesområde. Herefter bliver i kørt til Livingstone Lufthavn. Den faktiske afgangstid fra lodgen vil du blive underrettet om af lodge personalet. Hjemrejse fra Livingstone Lufthavn til Københavns Lufthavn/Billund Lufthavn

Måltider: Morgenmad

Botswana tilbyder dyreliv og natur som få andre steder i verden
Se naturen fra oven

Få et Rejseforslag

Her har du mulighed for at bestille din rejse.
Har du blot spørgsmål til din rejse, så er du også velkommen til at stille dem her.

Vores rejsespecialister vender tilbage hurtigst muligt.

Booking

Tilmeld Nyhedsmail

Kunne du tænke dig at få besked når der er nye oplevelser og indlæg?

Du vil modtage en nyhedsmail ca. en gang om måneden med dejlig rejseinspiration og fristende tilbud på udvalgte rejser til vands og/eller til lands rundt om i verden! Vi sender dig aldrig spam mails.