Galapagos Øerne - Oplev et helt unikt dyreliv og uspoleret natur

Galapagos Øerne hører til Ecuador i den nordvestlige del af Sydamerika. Øgruppen består af i alt 19 større og mindre vulkanske øer, der ligger spredt henover Ækvator i Stillehavet ca. 970 km vest for Ecuador. 

I 1835 kom Charles Darwin til øerne for at studere det unikke dyre og planteliv, som ikke findes andre steder på jorden. Senere udgav han sin berømte ”Arternes Oprindelse”. Det var den første officielle teori omkring naturlig selektion, som handler om ’at den stærkeste overlever i naturen’. 

I 1959 fik øgruppen officiel status som Nationalpark og senere, i 1978 blev de optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Øgruppens navn stammer fra det spanske ord ’Galapago’ som betyder saddel. Navnet henviser til ligheden mellem de store skjold på Galapagos Øernes landskildpadder og en spansk saddel.

De legendariske kæmpeskildpadder på Galapagos

Du kan komme på helt nær hold af de farverige leguaner

Lidt historie om Galapagos Øerne

Ifølge den officielt nedskrevne historie blev øerne opdaget af Biskoppen af Panama tilbage i 1535. Biskoppen og hans søfolk kom tæt på det mangfoldige dyreliv, heriblandt de mange store landskildpadder. Dette rapporterede han ved sin hjemkomst.

I 1574, da kartografen Abraham Ortelius udgav et verdensatlas, havde øgruppen fået det spanske navn 'Insulae de los Galopegos'. Dette navn blev sidenhen til Galapagos Islands.

De blå-fodet boobies lever kun på Galapagos

Sælerne nyder deres 'bolig' på Galapagos

Pudsigt nok blev Galapagos øgruppen i 1892 officielt omdøbt til at hedde 'Archipelago de Colon'af den Nationale Forsamling i Ecuador. Dette var præcist 400 år efter Christopher Columbus (Cristobal Colon) opdagede Amerika.  De opkaldte simpelthen øgruppen efter ham. Men dette officielle navn bliver dog stort set aldrig brugt mere.

Panorama udsigt over de to strande på Bartolome Øen

Med Silversea Expeditions er der masser af muligheder for vandreture, hvor du kommer tæt på dyrelivet

Storslåede naturoplevelser på Galapagos Øerne

Hungrer du efter masser af naturoplevelser, så byder Galapagos øgruppen på et vildt og uspoleret paradis med dyrearter, der ikke findes andre steder på kloden.

På Galapagos Øerne stifter du også bekendtskab med helt unikke højlands økosystemer, frodige mangrove skove og vulkanske områder med naturlige lava tunneler. Du får endvidere mulighed for at se gamle grotte indskrifter fra 1800-tallet.

Den legendariske hav leguan lever kun på Galapagos Øerne

De grønne havskildpadder stortrives på Galapagos

Galapagos Øerne byder på et exceptionelt dyreliv over og under havoverfladen

Du kan f.eks. komme tæt på de farverige hav leguaner, kæmpe hav- og landskildpadder, søløvefamilier, lavaøgler, blå-og rød-fodet boobies og pingviner. Du får også rig mulighed for at se nogle af de mere end 70 forskellige fuglearter samt Darwins berømte finker.

Og hvis du er helt vild med at snorkle eller dykke, byder det krystalklare vand omkring Galapagos Øerne på et sandt overflødighedshorn af  marine liv.

Galapagos Øerne opleves allerbedst med Silversea Expeditions. Klik videre nedenfor og bliv dejligt inspireret!