Cambodia - det 100% autentiske Asien

Cambodia og dets nabolande

Angkor tempelkompleks

Kongeriget Cambodia, som er en del af Sydøstasien, har Thailand, Laos og Vietnam som naboer, samt Siambugten nede ved den sydlige del af landet.

Trods Cambodias lange konfliktrige historie, så bliver du overrasket over, hvilken utrolig varme, åbenhed og imødekommenhed, du bliver mødt med af befolkningen, når du rejser rundt i landet. Flertallet af den indfødte befolkning i Cambodia er buddhister, selvom der også bor folk med henholdsvis muslimsk, kristen og katolsk baggrund, ligesom mindre animistiske stammer er at finde rundt om i landet. 

I og med Cambodia var en fransk koloni i perioden 1863 til 1953, vil du opleve, at den franske kultur tydeligt har sat sine spor – både i bygningskonstruktion, mad og i befolkningen. Udover den altid venlige og imødekommende befolkning, har Cambodia rigt meget mere at byde på.

En kortere Cambodia rundrejse kan i øvrigt også sagtens kombineres med en rejse rundt i Vietnam 🙂

GODT TIP og anbefalet af indehaver af Cruise Inspiration, Monika: Den absolut bedste måde at opleve Cambodia og landets befolkning på, er ved at kombinere et dejligt 4 dages flod cruise på Mekong Floden i Cambodia med nogle dages ophold i byen Siem Reap, så du dermed også får oplevet det altoverskyggende UNESCO Angkor tempelkompleks beliggende nær Siem Reap.

Og for den ultimative oplevelse, bør du udvide flod cruiset på Mekong Floden til også at inkludere Mekong Floden i Vietnam og kombinere flod cruiset med et landprogram:-)

Her nedenfor vises lille udvalg af de seværdigheder, attraktioner og oplevelser, du ikke bør gå glip af 🙂

Det altoverskyggende kæmpestore tempelområde i ruinbyen Angkor

Den magiske Mekong Flod med små uspolerede landsbysamfund langs floden


Tonle Sap søen med dens flydende landsbyer

Smuk og uspoleret natur på Tonle Sap søen


I de mange forskellige små landsbyer stået tiden nærmest stille

Herligt imødekommende og nysgerrige børn


Det berygtede Toul Sleng Genocide fængsel. Her en af de få mennesker, der overlevede i fængslet, som har skrevet en bog om sine oplevelser

En del af det berygtede Toul Sleng fængsel, også kendt som de berygtede S21 fængsel i Pol Pot og Khmer Rouge perioden, som i bund og grund fungerede som et regulært tortur center


Det tankevækkende område og mindesmærke Killing Fields. I dag bliver dette område betragtet som et vigtigt mindesmærke i Cambodias historie - en følelsesladet påmindelse om, at noget sådant aldrig må ske igen i Cambodia

Killing Fields - her ses en af de mange massegrave. Her blev Toul Sleng fængslets mange indsatte henrettet


Det Kongelige Palads i Phnom Penh

Phnom Penh, som i øvrigt også er bygget i fransk koloni stil. Byens mange små gader opleves bedst i cykeltaxi 🙂