Introduktion til Ama Waterways

Ama Waterways I Cruise Inspiration

Ama Waterways blev grundlagt af tre flod cruise pionerer i 2002 og består for tiden af 23 elegant designede flodkrydstogt skibe, hvor der er lagt ekstra vægt på interiør, farver og dejlig atmosfære helt ned til de mindste detaljer. I maj 2019 blev endnu et Ama flod cruise skib føjet til flåden, nemlig AmaMagna, som medtager 196 gæster, og som foreløbig er det største flodkrydstogt skib i Ama Waterways flåde.

Skibene varierer lidt i størrelse, alt afhængig af, hvor de sejler. I Europa varierer kapaciteten på skibene fra 102 til 196 gæster. I Sydøstasien kan der medtages op til 124 gæster, og i Afrika kan skibet Zambezi Queen medtage op til 28 gæster.

Video klippet her taler for sig selv 🙂 Som du kan fornemme, nærmer livet sig ombord på Ama Waterways flodskibe det magiske af slagsens. Der er en skøn afslappet og hyggelig atmosfære ombord, og i og med at skibene medtager maximum 196 gæster, kommer du hurtigt i snak med andre, hvis du har lyst. Men du kan dog også sagtens være helt privat, hvis du foretrækker det. Der er nemlig masser af god plads til alle.

Flod cruise på Rhinen og Mosel floderne

Drømmescenarie fra et kombineret flod cruise på Rhinen og Mosel floderne

Ama Waterways dejlige skibe sejler på de smukke floder i Europa og Sydøstasien. Og som prikken over i'et, sejler Ama Waterways desuden på *)Chobe floden i Botswana, hvor flod cruiset kan kombineres med en safari tur af forskellig længde - naturligvis helt efter dit eget ønske.*) Kommende beskrivelse om flod cruises på Chobe floden i Botswana følger.

At tage på et flod cruise med Ama Waterways er ganske enkelt noget helt unikt! Der er masser at se og opleve dagen lang, når du går i land. Og når du sejler på floderne med Ama Waterways, er der ligeledes konstant nye smukke indtryk, der udformer sig for øjnene af dig på begge sider af skibene.


Inkluderet på flod cruises med Ama Waterways:
  • Alle gourmet hovedmåltider
  • Alm. Kaffe, cappuccino, espresso, te, mousserende vin, friskpresset juice og vand til morgenmad
  • Kaffe, cappuccino, espresso og te hele dagen i skibets lounge (selvbetjent)
  • Gode vine, øl, sodavand, juice og vand til frokost og aftenmiddag ombord
  • Daglig Cocktail Hour (Cocktail time) før aftenmiddagen med gode vine, cocktails, øl, sodavand, juice og flaskevand
  • Cocktail Reception og Kaptajnens Gallamiddag
  • Live underholdning ombord
  • Gratis Wi-Fi adgang ombord
  • Guidede udflugter på engelsk ved hvert stop langs floderne og nu også inklusive Ama Waterways ekstraordinære udflugter 'Limited Edition Tours'
  • Cykler til fri brug på de fleste flod cruises bortset fra på Douro Floden (Portugal) og på Mekong Floden (Cambodia og Vietnam)

Ombordstigning på ankomstdagen starter normalt kl. 13:00 og og slutter senest 1 time før afgang. Afgang fra skibet den sidste dag er mellem kl. 08:00 og kl. 09:30. De faktiske ankomst og afgangstider i hver havn oplyses af rederiet ved booking bekræftelse.


Standard stateroom med fransk balkon og fuld balkon på Ama Waterways skibene

Eksempel på standard stateroom med fransk balkon og fuld balkon på Ama Waterways skibene, der sejler på floderne i Europa

Standard stateroom med fransk balkon og fuld balkon på AmaDara

Eksempel på standard stateroom med fransk balkon og fuld balkon på AmaDara, der sejler på Mekong Floden i Cambodia og Vietnam

Du kan vælge mellem rummelige staterooms med eller uden balkon. De fleste staterooms har dog balkon. Og vi hos Cruise Inspiration vil også til enhver tid anbefale staterooms med balkon, da der ikke er noget bedre end at starte og slutte dagen netop på balkonen 🙂 Alle staterooms har alle fladskærm TV med Infotainment system, der giver gratis adgang et bredt udvalg at film, TV og musik kanaler samt gratis Wi-Fi internet.

Det internationale personale ombord er kendt for deres høje og personlige service standard. De er altid venlige, smilende og særdeles imødekommende overfor enhver speciel forespørgsel du som gæst måtte have undervejs på dit flodkrydstogt.  De får dig ganske enkelt til at føle dig helt hjemme ombord.

Ama Waterways flod cruise på Douro Floden i Portugal

Ama Waterways flod cruise på Douro Floden i Portugal

Sandeman vinsmagning ved Douro floden i Portugal

Sandeman vinsmagning ved Douro floden i Portugal - et eksempel på en af de mange udflugtsmuligheder


En del af sejltiden vil du uden tvivl opholde dig oppe på det 360 grader panorama dæk, hvor du kan nyde de smukkeste udsigter til alle sider. Ombord tilbydes generelt set alle de samme faciliteter, som på de mindre cruise skibe. Du kan vælge mellem flere forskellige restauranter, en bar, en lounge, et spa med frisør, et fitness lokale og masser af plads til alle på udendørsarealerne. What's not to like....?AmaWaterways er også kendt for deres kulinariske gourmet måltider, som varierer daglig og serveres i forskellige restauranter ombord.Om aftenen bydes der på underholdning i deres lounge og bar i form af sang, dans, interessante foredrag, klassisk koncert mm.

Samlingspunktet afhængig af vind og vejr er dog uden tvivl soldækket, som jo som nævnt byder på en 360 grader fri udsigt langs floden med dens smukke breder, hvor omgivelserne konstant skifter undervejs. Nyd et afkølet glas vin i en af sol stolene, mens alt imens du nyder det smukke udsigt, eller gå en tur i poolen og indtag det maleriske landskab derfra.

Luksus rederiet har i øvrigt vundet adskillige priser inden for sin kategori af flod cruise rederier.

På AmaWaterways skibene får du ganske enkelt en unik rejse oplevelse, hver gang du tager afsted! Få endnu mere inspiration i video klippet her nedenfor 🙂